Šperkařský kurz

PONDĚLÍ 6.5.2024 od 18:00, Modrá kreativní dílna Pod Třešní

Šutrárna u brigid má to potěšení pozvat vás na ŠPERKAŘSKÝ KURZ. V kurzu se naučíte, jak si vytvořit šperk z minerálu technikou drátování. Chcete strávit podvečer touto kreativní činností? Neváhejte a kurz si rezervujte.
Co získáš účastí v kurzu:
Naučíš se základy drátování
Tvořivou činnosti uvolníš nahromaděné emoce, stres a únavu
Odneseš si vytvořený šperk
Odneseš si návod, který můžeš dál používat pro vlastní tvorbu
Budeš mít možnost nakoupit si minerály a další sady na tvoření
Další důležité informace:
Při registrace uhradíte zálohu 200 Kč, která je nevratná
Podmínkou konání kurzu je účast alespoň 4 osob
Po dobu kurzu je k dispozici otevřená kavárna a chystáme pro vás malé občerstvení.
Pokud máte k dispozici vlastní náčiní, vezměte si ho s sebou (kleštičky bez zubatých čepelí, štípačky, pravítko).
Těšíme se na Vás 

Kurz má kapacitu 8 míst. Cena: 990 Kč
Vaši registraci prosíme nejpozději 16.4.2024 na e-mail: sutrarnaubrigid@gmail.com
 

Expediční kamera

ČTVRTEK 9.5.2024 od 19:00, Pod Třešní

Nejlepší expediční filmy na jaře na Kladně!
Objevujme…Poznávejme…Žijme! Kam až můžeme na lodi doplout? Kam až můžeme vylézt? Kde jsou naše hranice? Přemýšlejme o tom na Expediční kameře 2024. Mezinárodní filmový festival Expediční kamera je největší cestovatelská a outdoorová akce v ČR. Tento unikátní projekt přinese nejlepší filmy sezóny z celého světa. Těšte se na 6 filmů!
I. blok 19:00 – 20:15
Pionieri, Následování správné cesty, Ztracené momenty
II. blok 20:30 – 22:00
Objevování patagonské Rio Blanco, Lezci, Javari
1 blok 120,-Kč, 2 bloky 180,-Kč.
Rezervace na: pecka@podtresni.cz

The Neighbours – jazz a ochutnávka francouzských vín / Pecka café

PÁTEK 10.5.2024 od 19:00, Pod Třešní

Opět se vracíme na Kladno do klubu Pod Třešní. Repertoár bude složen z jazzových a swingových skladeb z období od 20. let minulého století až do současnosti. Tentokrát hrajeme venku, přímo pod třešní. Posezení bude na zahrádce kavárny Pecka art café. Můžete si dát něco dobrého na zub – stálý sortiment i francouzské delikatesy a především budete mít možnost ochutnat skvělá francouzských vín z malých rodinných vinařství. Oblast Alsace a Côte du Rhône od buštěhradského vinaře OuiNon – Ztracen ve víně.
Od 17:00 otevřena kavárna a zahájena ochutnávka
Od 19:00 koncert kapely The Neighbours
Vstupné na koncert: kloboukové
Svá místa si raději rezervujte předem na: pecka@podtresni.cz
Těšíme se na vás! 

Club Zero / kino + otevřená debata

ÚTERÝ 14.5.2024 od 18:30, Pod Třešní

Slečna Novaková (Mia Wasikowska) přichází do prestižní internátní školy, aby studentům ukázala nejnovější stravovací trendy. Učí je, jak jíst uvědoměle – méně a lépe. Novým „udržitelným“ životním stylem se mají oprostit ode všeho, čemu doposud věřili. Mezi slečnou Novakovou a partou studentů se brzy vytvoří nebezpečně silné pouto. Než si ostatní učitelé a zaneprázdnění rodiče uvědomí, co se děje, situace se vymyká kontrole.
Po filmu zveme na otevřenou debata, kde probereme téma ze všech stran a úhlů pohledu. Syrový a velmi aktuální snímek režisérky Jessici Hausner je silně působivý a vyvolává řadu otázek. Dá se bez jídla žít lépe? Dá se bez jídla žít? Čeho jsou „poruchy příjmu potravy“ nadstavbou? Je odpor k jídlu vyjádřením postoje proti konzumu? Je třeba se obávat extrémních přístupů? Co je a co není manipulace?
Na následnou otevřenou debatu přijali pozvání Lucie Dobešová, nejen psycholožka a spoluzakladatelka svobodné školy Donum Felix, Lucie Groverová, nejen terapeutka a propagátorka laskavého a důstojného těhotenství a porodu; Petr Bitnar, nejen fyzioterapeut.
Doporučte film teenagerovi, kterého máte doma, přiveďte své rodiče… je to film konfrontační a o mezigeneračních vztazích, mohlo by nás to všechny bavit.
Vstupné: 150 Kč
Rezervace na: pecka@podtresni.cz

Xavier Baumaxa / koncert Pod Třešní

ČTVRTEK 16.5.2024 od 19:30, Pod Třešní

Fantom české klubové scény, litvínovský písničkář, nestor pódií, postrach pořadatelů i fanoušků, buránek ze Sudet, remorkér severočeského folku a dělník kultury XAVIER BAUMAXA nedávno oslavil půlstoletí.
Na jaře a v létě 2024 se opět vydává po zemích českých a moravských ukázat posluchačům, že je hudebním solitérem. U toho nesmíte chybět.
Vstupné: 250 Kč
Rezervace na: pecka@podtresni.cz

Vztahy a lidé podle pěti elementů / přednáška Pod Třešní

STŘEDA 22.5.2024 od 18:30, Pod Třešní

Vztahy a lidé podle pěti elementů. – Chcete vědět, jaké jsou vaše dary a poslání na ZEMI? – Chcete umět poznat lidi podle pěti elementů? – Chcete vědět, jak snadno a správně komunikovat s lidmi ve svém okolí? – Chcete vědět, jak snadno a správně komunikovat při výchově dětí? – Chcete se seznámit s pyramidou vztahů? – Chcete znát vztahové vzorce oběť, zachránce, kat?
To vše a mnohem více se dozvíte na naší přednášce.
Těšíme se na VÁS! Přednášející: Peter Planieta – poradce pro zdravý životní styl www.elementyzdravia.sk , www.peterplanieta.sk 
Zdravý člověk má tisíc přání, nemocný člověk má jen jedno – a to být zdravý! 
Vstupné: 200 Kč
Registrace na topsarka25@gmail.com (počet míst je omezen)
 

Maria Montessori / kino Pod Třešní

ČTVRTEK 30.5.2024 od 20:00, Pod Třešní

1900, Paříž. Lili d´Alengy je obdivovanou kurtizánou, miláčkem pařížské smetánky. Každý muž touží po její pozornosti. Má ale tajemství, které by mohlo její postavení ihned zničit. Má dceru Tinu, která trpí zdravotním postižením. Ze strachu o ztrátu své dlouho budované pověsti drží Tinu v ústraní. Ta už je ale ve věku, kdy se o ni Lili není schopná postarat, možná ani nechce, a proto se rozhodne odjet do Říma. Údajně je tam lékař, který by Tině dokázal pomoci. Po příjezdu s překvapením zjistí, že lékař není muž, jak je v té době běžné, ale žena. Jmenuje se Maria Montessori a vyvíjí revoluční metodu výuky pro postižené děti se závažnou poruchou učení.
Vstupné: 140 Kč

Dětské odpoledne / Pod Třešní

PÁTEK 31.5.2024 od 15:00, Pod Třešní

Milí malí kamarádi, blíží se po roce opět váš velký Dětský den a my tentokrát zveme na odpolední setkání Pod Třešní – už raději den předem, ať všechny ty pěkné akce máte šanci stihnout!
A protože máme rádi děti i hmyz, tak to bude odpoledne určené jim všem. Budete se moc p(r)otkávat s ostatními dětmi a vybrat si z programu, co vás zrovna bude bavit. Můžete si projít včelí stezku, rozluštit tajenku a dostat sladkou odměnu. Můžete vyrábět, tančit, koukat na divadlo, dát si něco dobrého, krmit mravence a tak všelijak, jak budete chtít. 
Rodiče můžete uklidit na bar nebo do Pecky café.
Zveme na program:
15:15 Motýlí tanec – otevřená lekce tance s Luisou a Sofií (cca 5-12 let)
16:30 Divadlo Nosálci: Minimax a Mravenec (pro děti cca od 4 let) https://nosalci.cz/minimax-a-mravenec/
Kreativní dřevěné dílničky (Modrá a Zelená kreativní dílna)
  – malování ručně vyřezávaných hmyzáčků s řezbářem Liborem
  – výroba hmyzích domečků s truhlářem Davidem
Včelí stezka s tajenkou a sladkou odměnou (venkovní prostor) / pro děti 5-10 let
Dráha pro včelky a čmeláčky (půdní prostor) / pro děti 9 měsíců-4 roky – (připravuje Pohyb dětem)
A komu se nebude chtít domů, můžete zůstat do noci. Od 20:00 začíná koncert kladenské kapely Kolektivní Halucinace https://www.facebook.com/events/793142429401591

Vstupné je dobrovolné (dřevěné dílny se platí zvlášť).
Těšíme se na vás!

Kolektivní Halucinace / koncert + křest alba Pod Třešní

PÁTEK 31.5.2024 od 20:00, Pod Třešní

Kolektivní Halucinaci tvoří dvojice kladenských muzikantů. Bubeník Tomáš Příkaský a Jakub Mühlfeit, který kromě zpěvu a kytary navíc v kapele píše všechny texty písní.
Texty jako by se prolínaly mezi sněním a zároveň zcela reflektovaly okolní situaci. Vše pak podporuje místy minimalistická a někdy až elektronicky hyperpopová hudba.
Čtvrté řadové album kladenského dua Kolektivní Halucinace nese název Nejistota, které budeme zde na Kladně společně křtít.
Kmotrem a milým hostem bude také muzikant, původem z Kladna, Petr Linhart.
Vstupné: 240 Kč
Rezervace na: pecka@podtresni.cz

KONTAKT:

Ctiborova 1837, Kladno
email: pecka@podtresni.cz

SOCIAL NETWORKS